«

»

mei 02

Ten Cate komt Sparta redden

Henk ten CateClubliefde bestaat. Dat bewees Henk ten Cate vandaag door ja te zegen op het aanbod om Sparta te helpen bij de laatste wedstrijden om promotie af te dwingen naar de Eredivisie. Een telefoontje van algemeen directeur Vloet was voldoende. Henk ten Cate wil er geen geld voor. Hij doet dit als dank dat Sparta hem de kans gaf als trainer en omdat hij veel vrienden heeft overgehouden aan Sparta, zijn beste vriend was Spartaan (5 jaar geleden overleden).

Henk ten Cate was de laatste trainer op het Kasteel die Sparta gezicht gaf in de Eredivisie. Met ten Cate werd Sparta in zijn eerste jaar in het seizoen 95/96, 6e en haalde het de beker finale. In de competitie won Sparta 2x van PSV, versloeg het Feyenoord met 3-2 op het Kasteel. Van de 17 wedstrijden werd er maar 1 verloren (Fortuna S. 0-1) en 5 gelijk gespeeld (FC Utrecht, FC Groningen, Willem II, Ajax en Roda JC). De mooiste overwinning is de 1-0 in de halve beker finale tegen Stadgenoot Feyenoord.

Henk ten Cate begint zaterdag bij Sparta. Vrijdag zitten Arjan van der Laan en Peter van den Berg op de bankt tegen FC Dordrecht. Van der Laan en van den Berg zullen de assistent worden van Henk ten Cate.