«

»

mei 17

Sparta doet goede zaken in Helmond

Sparta is goed begonnen in de eerste wedstrijd tegen Helmond Sport. In de competitie werd het nog maar net 1-1, gister was er een heel ander Sparta te zien. Met Bruinier en Nys in de basis en Varela als rechtsback was Sparta heer en meester in Brabant.

Het goede spel werd na 24 minuten beloont met een Doelpunt van Luirink. Nog voor rust kwam Sparta op 0-2, Calabro kon de bal binnen tikken na een voorzet van de goed spelende Varela.

Na de rust ging Sparta opjacht naar de 0-3. Bel Hassani was een grote plaag voor de Helmondse verdediging. 2 goede kansen werden niet door hem benut maar de 0-3 was er een om in te lijsten. 7 minuten voortijd deed Helmond wat terug en kwam het op 1-3, maar Sparta bleef aanvallend voetballen en Bilate kreeg in de 90ste minuut de grootste kans om de wedstrijd en het bereiken van de volgende ronde helemaal te beslissen. Maar Bilate faalde oog in oog met de keeper en in de tegen stoot maakte Helmond 2-3. In de laatste aanval was er toch de opluchting. Bilate gaf voor en Mahi maakte de belangrijke 2-4.