«

»

jun 30

COLUMN: Zaterdag half 5

 Zaterdag half 5

 

half5Je kunt op zaterdag 16:30u nog even snel naar de supermarkt omdat je wat bent vergeten.
Je kunt op zaterdag 16:30u achteraan aansluiten bij de lange rij van de kassa bij Ikea.
Je kunt op zaterdag 16:30u de trein nemen van Rotterdam Centraal naar Barendrecht.
Je kunt op zaterdag 16:30u een terrasje pakken na een middagje shoppen in de stad.

Je kunt veel doen op zaterdag 16:30u, maar er is 1 ding dat je niet kan doen. Een voetbal wedstrijd in het betaalde voetbal laten beginnen omdat een Amerikaans bedrijf dat wil.
Het is ongelofelijk dat de KNVB, dat jaren lang roept om meer respect in het voetbal en dat we iedereen gelijk moeten behandelen. Juist nu niet kiest voor de clubs uit het betaalde voetbal, maar voor het grote geld van FOX.
Het bedrijf van Rupert Murdoch heeft sinds dit seizoen de rechten gekocht om voetbal uit te zenden. Volgens Murdoch is er veel geld te verdienen met het Nederlands voetbal, vooral door zijn idiote uitzendschema, hoopt hij dat mensen een abonnement nemen op FOX (Eredivisie Live).
De KNVB en het CED moeten juist opkomen voor de Nederlandse clubs, maar kiezen alleen voor het grote geld. Clubs die een paar ton te kort komen worden zonder pardon uit de competitie gezet en moeten wijken voor beloften teams die totaal geen meer waarden zijn. Zij mogen meedoen omdat het volgens Murdoch geld oplevert. Verder zijn die teams overbodig want ze kunnen niet promoveren of degraderen.

De KNVB wordt alleen maar rijker en de clubs armer. Sparta gaat dit seizoen tonnen mislopen aan inkomsten dankzij Murdoch. Eindelijk werd er in de Jupiler League afgeweken van vrijdag avond, clubs mochten hun voorkeur geven om af te trappen. Sparta Rotterdam speelde jaren lang in de Eredivisie om 14:30u zondag middag, dit was ook de voorkeur voor dit seizoen, maar De KNVB wilde niet mee werken. Sparta moet dit seizoen 5x op zaterdag 16:30u en 3x om 18:45u. En mag slechts 4x op zondag 14:30u.
Supporters, sponsors en heel Sparta zelf is woedend op de KNVB, en terecht! Wordt je eerst voor lul gezet met de invoering van de beloften team (ook het een ideetje van Murdoch), daarna lijk je je voorkeur gegeven te hebben aan een dood paard.

En wat kan je als club er aan doen? Helemaal niks.
Misschien dat we als supporters wel actie kunnen voeren. Maar hoe?
Misschien de hekken in Zeist elke dag om 16:30u op slot gooien, en ze flink laten betalen om eruit te komen. Als ze willen kunnen ze er een abonnement nemen. 4 sloten voor 50 euro per maand.

Patrick