«

»

jul 13

COLUMN: Zon, drank en voetbal

Zon, drank en voetbal

 

Het was weer heerlijk vandaag. Zonnetje, drankje, praatje hier en daar en onbezorgd kijken naar een potje voetbal. Eigenlijk zou de hele competitie zo moeten zijn. Gewoon zonder spanning en frustraties naar een wedstrijd van Sparta kijken.

De voorbereiding op een nieuw seizoen is volop bezig. Nog maar 2 weken en dan begint de competitie weer. Elke week weer de club achterna reizen in de hoop dat er na 90 minuten voetbal de 3 punten bij Sparta worden bijgeschreven. En mochten we verliezen, laat het dan wel op een dermate wijze zijn dat je er alles aan hebt gedaan om te winnen. Het gras en je tegenstander opvreten.

Maar zo’n voorbereiding in de zomer met dit weer, dat is toch heerlijk. Lekker ouwe hoeren over alles en nog wat, en ach, dat Bel Hassani dan 6 keer de bal in de tuin van meneer en mevrouw van Dongen schiet maakt niet uit. Hij gaat waarschijnlijk toch weg en de kleinzoon van meneer van Dongen heeft er weer een leuke bal bij en 5 om aan zijn vriendjes te geven.

Toch ben ik blij dat het straks gaat beginnen op 11 augustus. “het begint toch op 3 augustus?” hoor ik u denken. Voor mij niet. Ik zie de wedstrijd tegen jong PSV als een extra oefenwedstrijd, waar wel de punten mee tellen. Buiten dat ben ik nog op vakantie. Nee, 11 augustus begint het pas voor mij, en misschien ook voor vele andere. En hoe mooier kan je beginnen dan uit tegen FC Volendam? Zonnetje, drankje een praatje hier en daar, en met spanning kijken naar de wedstrijd.

De voorbereiding is nog lang niet afgelopen. Heerlijk!

Patrick
column2