«

»

aug 17

Voorbeschouwing: Sparta Rotterdam – VVV

voorbeschouwing

Sparta is zwak begonnen aan het nieuwe seizoen, 2 punten uit 2 wedstrijden. Vorige week werd het 1-1 in en tegen Volendam. Op zich niet zo heel slecht, maar de thuis wedstrijd tegen jong PSV had toch echt gewonnen moeten worden. Zeker als je openlijk zegt dat je als club tegen de invoering van de beloften teams bent moet je zo’n club oprollen.

Vanavond komt VVV opbezoek. Een affiche dat zo uit de eredivisie kon komen. Maar helaas, Sparta speelt al paar jaar in de jupiler league en VVV degradeerde vorig seizoen als nummer 17 via de play-offs. GA Eagles was over 2 wedstrijden te sterk. In Deventer werd het slechts 1-0, maar in Venlo werd VVV verslagen met 0-3.
VVV is de competitie beter begonnen dan Sparta. De eerste wedstrijd werd het nog wel 0-0 in en tegen Eindhoven, maar vorige week werd mede degradant Willem II thuis met 2-0 verslagen. Trainer René Trost gaat daarom met een goed gevoel naar Rotterdam.

Bij VVV komen we ook een oude bekende tegen; Jerold Promes.
Promes speelde 2 seizoen op het Kasteel. In 39 wedstrijden maakte hij 1 doelpunt. Op 3 febr. 2008 was hij samen met Yuri Rose verantwoordelijk voor de 2-0 zegen op, VVV.

Sparta kan geen beroep doen op Mahi. De Marokkaan raakte maandag aan zijn knie geblesseerd in een oefenwedstrijd van jong Sparta. Ook Pieter Nys is nog niet fit. Trainer Adri Bogers ziet wel Jeremy de Nooijer terug keren. Hierdoor is er geen plaats voor El Hassnaoui. Ook Deekman moet op de Bank beginnen, zijn plaats wordt vervangen de Pieter Langedijk.

Vermoedelijke opstelling Sparta Rotterdam:
Sinouh; Gielisse, Luirink, Ramsteijn, Misidjan; Nieuwendaal, De Nooijer, Bruinier; Bel Hassani, Voskamp, Langedijk.

Bij VVV doet de Nigiriaan Uche Nwofor niet mee. Hij komt terug van een interland wedstrijd. Ozan Türk zit voor het eerst bij de wedstrijd selectie.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää: Joppen (c), Promes, Balkestein, Fleuren: Yuki, Post, Kruijssen: Reimerink, Rajcomar, Wolters

Scheidsrechter is van avond is Jochem Kamphuis, hij zal worden geassisteerd door de heren Van Zuilen en Hoekstra. Vierde official is de heer Koekoek.
Er zijn nog kaarten te koop voor vanavond. Via de website www.spartakaartje.nl tot 16:00uur en aan het stadion tot 18:45uur.

  • Ruben

    Leuk Pat!