«

»

sep 20

Sparta wint bij Fortuna

Khalid_SinouhSparta heeft in Sittard weer 3 belangrijke punten gepakt. De kasteelheren wonnen met 0-3 door doelpunten van Langedijk, Deekman en Voskamp. Sparta staat door deze overwinning op de 7e plaats met 4 punten minder dan koploper FC Dordrecht.

In het begin van de wedstrijd kwam Sparta goed weg door een bal op de lat, niet veel later maakte Pieter Langedijk een wereld goal en zette Sparta iets tegen de verhouding in op 0-1. Na een half uur verdubbelde Deekman de score. Khalid Sinouh was weer zeer belangrijk voor Sparta. In de slotfase van de eerste helft zorgde hij met 2 reddingen dat het 0-2 bleef met de rust.

Na rust moest Fortuna snel met 10 man verder. Echt gevaarlijk werden de Limburgers niet en Sinouh hield zijn doel schoon. In de blessuretijd maakte Voskamp de 0-3.

Woensdag speelt Sparta uit voor de KNVB beker tegen AZ, daarna is er weer een uitwedstrijd op zondag 29 september. In Velsen wordt er om 16:30! afgetrapt tussen Telstar en Sparta Rotterdam