«

»

okt 17

COLUMN: MVV en Sparta laten zien dat het wel kan.

aandekrijtlijnSupporters krijgen vaak alleen aandacht als ze negatief in het nieuws kunnen komen. Mooie initiatief worden zelden opgepikt door de media. Maar gelukkig hebben we als supporters elkaar nog om dat ene beetje extra aandacht te geven. Daarom plaatsen we graag de column van Aandekrijtlijn over de wedstrijd om de Arie van Staveren bokaal tussen de supporters van MVV en Sparta Rotterdam morgen in Maastricht.

MVV en Sparta laten zien dat het wel kan.

MVV Maastricht en Sparta Rotterdam zijn twee clubs met meer overeenkomsten dan op het eerste gezicht is te zien. Beide clubs hebben een rijke historie, een trouwe aanhang en hogere ambities dan de Eerste Divisie. En er is naast de Maas nog iets dat Maastricht en Rotterdam verbindt: Arie van Staveren! Arie van Wie? Arie van Staveren! Van Staveren speelde in de jaren ’70 ruim 200 competitiewedstrijden voor Sparta en in de jaren ’80 ruim 150 voor MVV.

De supporters van beide clubs hebben altijd een goede band onderhouden. Om deze goede band te benadrukken is enkele jaren geleden een supporterswedstrijd geïnitieerd. En sinds dit jaar is de naam van Arie van Staveren verbonden aan de bokaal waar om gespeeld wordt. Een extra teken van verbroedering en saamhorigheid.

Dit initiatief laat zien dat als supporters van twee clubs op een veldje afspreken dit niet eindigt in een veldslag, maar dat gewoon samen van voetbal wordt genoten. Lekker een balletje trappen, biertje drinken en vervolgens samen het eerste van hun club aanmoedigen. En dat is een verademing in tijden waarin de maatregelen toenemen en de vrijheden worden beperkt. Geef supporters de ruimte, je zult zien dat het werkt!

En komende vrijdag (18 oktober) is het weer zover. Dan wordt voorafgaand aan de competitiewedstrijd van beide 1e elftallen, een wedstrijd om de Arie van Staveren Bokaal gespeeld. MVV en Sparta laten zien dat het wel kan: in vrijheid samen naar de wedstrijd van hun geliefde clubs toeleven. De wedstrijd wordt gespeeld om 16:00 uur bij een amateurclub naast stadion de Geusselt. Slecht gedrag moet worden bestraft, maar belangrijker is om goed gedrag te belonen. Dus beloon dit goede gedrag en kom kijken!