«

»

nov 13

COLUMN: Boycot de beloften teams

boycot_jongAanstaande zondag zullen 75 Spartanen plaats nemen in het uitvakje op Sportcomplex De Toekomst voor de wedstrijd Jong Ajax – Sparta Rotterdam. In mijn ogen zijn dat er eigenlijk 75 te veel.
Sinds het bekend is dat er 3 beloften teams deel zouden nemen aan de Jupiler League zijn veel supporters tegen deze komst. Ook de clubs FC Dordrecht, FC Eindhoven en Sparta Rotterdam zijn fel tegen. Juist daarom had ik verwacht dat er een boycot zou zijn bij deze wedstrijd. Niet alleen bij supporters, maar ook bij de directie van Sparta.

De beloften teams zijn enkel een opvullen in de competitie en kunnen behalve een wedstrijd niks winnen. Het zijn de spek en bonen teams. Buiten dit is iedereen ervan overtuigd dat het competitievervalsing is. Neem onze aankomende tegenstander. Alfons “huilebalk” Groenendijk heeft al 50 speler ingezet in 16 wedstrijden. Door interland voetbal mist hij er een paar, dat kan gebeuren, maar daarnaast staan er elke week 11 andere in het veld.

Tuurlijk wil ik ook graag Sparta overal steunen, maar dit gaat te ver. De toeschouwers aantalen zijn gelukkig al zeer laag bij die beloftens, maar laten we het uitvak lekker leeg laten. We roepen allemaal dat niemand op deze clubs zitten te wachten. Laat dat dan ook ECHT zien. Niet alleen bij Sparta. Ik hoop dat ook andere clubs dit soort wedstrijden boycotten.
En mocht je denken dat Sparta hierdoor geld zou missen, stort dan gewoon het bedrag dat je die dag zou uitgeven op de rekening van Sparta Rotterdam.
Ik hoop dat de uitvakken bij Jong FC Twente en Jong PSV wel leeg blijven.
Fijne zondag alvast.

Patrick

 • Patrick

  Het gaat niet om een boycot vanwege de verplichte autocombi. Maar een boycot naar de belofte teams toe. Laten zien dat niemand op die wedstrijden zitten te wachten, zodat stadions leeg blijven.

 • Michel

  Ik ben het gedeeltelijk eens, dat die 2e elftallen meedoen is een aanfluiting 1e klas (qua alles:entourage, regels, ).
  Maar ik vind dat we juist in uitwedstrijden de plaatselijke driehoek (om, politie, gemeente) helemaal gek moeten maken en aan iedereen KNVB, teams, stad van uitwedstrijd moeten laten zien hoe groot onze club is…
  Dus 1000 man mee.. Kijken wie de politie-inzet gaat betalen.

  Thuis boycot ik die wedstrijden, heeft toch geen zin.