«

»

nov 17

Genoeg is genoegHet is eigenlijk een zichzelf herhalende cyclus bij Sparta. Soms zijn er periodes dat er ondanks matig spel toch op wonderbaarlijke wijze punten behaald worden. Heel tevreden kan je supporters dan niet noemen, maar echt op scherp staan wij dan ook weer niet. Alles kwakkelt maar door totdat er dan eens een periode aanbreekt waarin niet alleen verzuimd wordt te presteren, maar dat dit dan ook eens kinderlijk opzichtig gedaan wordt en de gebreken van onze club pijnlijk blootgesteld worden. Dan ineens branden de alarmlichten onder segmenten van de aanhang. Soms verschijnt er een spandoekje met ludieke tekst, soms staan er een paar geïrriteerde Spartanen voor het hoofdgebouw, en heel af en toe als gevolg daarvan wordt de Sparta-organisatie dan een klein beetje wakker van deze signalen, maar niet dusdanig dat het structureel in betere banen wordt geleid, en zo strompelt Sparta dan op den duur weer als voorheen verder. Sprokkelend. Net niet goed genoeg om iets te bereiken, maar ook net niet slecht genoeg om iedereen meteen op tilt te laten slaan.

Het gaat nooit echt goed met Sparta, toch mogen wij gerust constateren dat er wederom een periode van organisatorische en voetballende totale armoede aangebroken is. En dat is niet zo gek ook. Als je ziet dat na vier jaren van het hebben van één van de hoogste begrotingen (zoniet, dé hoogste) in de JL nog steeds geen basis is gelegd om een organisaaasie te kweken om promotie te bewerkstelligen, dan betekent dat er mensen zijn die hun werk allesbehalve naar behoren doen. Goed… we kennen de problemen ook wel, daar is genoeg over gezegd en geschreven. Wat kan jij als supporter doen?

Daarover vindt a.s. woensdagavond een bijeenkomst plaats in het Supportershome. Vanaf 8 uur gaan de deuren open, momenten later gaan wij rond de tafel. Het is de bedoeling dat wij gezamelijk met ideeën voor gepaste acties op de proppen komen die in de eerste plaats tot de verbeelding spreken, maar ook echt werkbaar en uitvoerbaar zijn. Maken wij het verschil niet, wie doet het dan wel?

Overigens is nu bewust gekozen om acties openbaar aan te kondigen. Wat er inhoudelijk gaat gebeuren weten wij zelf natuurlijk ook pas na woensdag, maar de Sparta-leiding mag gerust weten dat supporters het wanbeleid en het zeer, zéér povere voetbal niet langer tolereren. Ergens houdt het op, en daar hoeven wij ook niet meer geheimzinnig over te doen.
Je kan bij voorbaat zeggen dat acties niets uit zullen halen, en dat zal in de comments hier ongetwijfeld ook wel gezegd worden. Tsja, met die instelling kom je er inderdaad niet nee! Op zijn minst kunnen de koppen wel bij elkaar gestoken worden. Wie weet waar het toe leidt. Constructivisme en pragmatisme zijn hierbij de sleutelwoorden. Oftewel: voer voor harde maar correcte acties.

Heb je wat op je lever, dan is dit het moment om langs te komen en er wat aan te doen. Doorbreek de cyclus.

RG, Kel Paget

(bron: ITWM)