«

»

feb 01

REACTIE SV N.A.V. STATEMENT RvC EN STICHTING SPARTA 1888

DeSpartaSupporterMet ongeloof en verbazing hebben wij kennis genomen van het statement van de RvC en Stichting Sparta 1888 op de officiële website van Sparta Rotterdam. Aanleiding tot dit statement is een filmpje, geplaatst door een supporter en SV-lid op supporterswebsite ITWM. Hoewel dat filmpje op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden, en de SV zich kan voorstellen dat sommigen dit als aanstootgevend hebben ervaren, zijn wij er van overtuigd dat de maker nooit de intentie heeft gehad aan te zetten tot geweld. Wij spreken hierbij dan ook onze steun uit aan de maker, die wij kennen als een gewaardeerd vrijwilliger van onze vereniging.

Krachtig nemen wij afstand van de inhoud van de verklaring van de RvC en Stichting Sparta 1888. Op het moment dat de RvC de SV benaderde om gezamenlijk het statement te ondertekenen, heeft de SV met klem geadviseerd in zijn geheel af te zien van publicatie en de inhoudelijke maatregelen daarvan. Deze verklaring berokkent onze club meer imagoschade dan het filmpje op zich, zoals inmiddels al gebleken is.

Tevens zijn wij verbaasd over het feit dat het statement ondertekend is door de Stichting Sparta 1888, aangezien de voorzitter van de SV, medebestuurder van de Stichting Sparta 1888, niet gekend is in de ondertekening hiervan.

Wij roepen de RvC en Stichting Sparta 1888 op de melding bij politie en KNVB in te trekken en als echte bestuurders met de direct betrokkenen de dialoog aan te gaan.

Bestuur Vereniging ‘De Sparta Supporter’

Met steun Redactie ITWM