«

»

feb 26

Vloet niet langer meer technisch directeur

uitwedstrijdDe Raad van Comissarissen van Sparta heeft Wiljan Vloet zijn functie van technisch directeur ontnomen. De Brabander mag voorlopig wel aanblijven als algemeen directeur.

Vloet krijgt hiermee de rekening gepresenteerd voor zijn tekortgeschoten technisch beleid van de afgelopen 2,5 jaar. In die periode wist Sparta niet te promoveren naar de eredivisie, trok hij maar liefst 34 spelers aan van wie maar een handjevol voldeden en slachtofferde hij drie trainers (Michel Vonk, Adrie Bogers en interim-trainer Arjan van der Laan). Ook de huidige coach Gert Kruys presteert ondermaats met vijf nederlagen uit zes duels. Sparta is daardoor afgezakt naar een teleurstellende negende plaats in de eerste divisie.

BEENHAKKER

De technische taken van Vloet worden overgenomen door Leo Beenhakker. De oud-Feyenoorder is sinds enkele maanden lid van de Raad van Commissarissen.
De RvC van Sparta is met deze maatregel bezweken voor de druk van buitenaf.

ONRUST

Afgelopen zondag leidde de 4-2 thuisnederlaag tegen Jong Ajax tot felle supporters-protesten in en om het stadion. Ook dreigde een aantal sponsors hun contract op het Kasteel niet te verlengen als er niet werd ingegrepen.
Hoe vast Vloet nog in het zadel zit als algemeen directeur zal de komende weken duidelijk worden. Veel supporters en sponsors blijven hopen op een definitief vertrek van de Brabander. President-commissaris Willem Bröcker, die zelf ook onder vuur ligt vanwege de algehele malaise op het Kasteel, en enkele geldschieters hebben nog wel vertrouwen in hem. De vraag is of Vloet nog bevrediging in zijn werk kan vinden nu hij zich niet meer met het voetbal mag bemoeien.

BELANGENVERSTRENGELING

Inmiddels laait de strijd tegen Wiljan Vloet steeds verder op. Op de supporters-website www.itwm.nl is een verhaal verschenen waarin hij keihard wordt beschuldigd van belangenverstrengeling. Vloet is directeur van, en belanghebbende in diverse bedrijven. Die bedrijven zouden werkzaamheden verrichten voor Sparta. Ook zijn broer Mart is daar bij betrokken.

AFKOOPSOM

Mocht Sparta het contract van Vloet (dat nog 2,5 jaar doorloopt) willen verbreken zal een forse afkoopsom betaald moeten worden. Om die reden lijkt het haast ondenkbaar dat de directeur uit zichzelf zal opstappen.

Bron: Rijnmond.nl