«

»

mrt 07

Vloet wil niks inleveren bij vertrek

IMAG0011Sparta moet gered worden, zelfs Wiljan Vloet begreep dat, maar vandaag blijkt dat het niet ten koste moet gaan van Vloet. Supporters en sponsors willen dat Vloet vertrekt. Vorige week werd al bekend dat hij in ieder geval zijn functie als technisch directeur moest neerleggen, maar een groot gedeelte wil verder. Ook zijn functie als algemeen directeur moet afgepakt worden. Groot struikelblok is de afkoopsom die in zijn contract staat. Je zou zeggen dat Vloet, die zelf ook heeft uitgesproken dat er wat moet gebeuren en dat er alles op alles gezet moet worden om Sparta te redden, wel akkoord gaat met wat minder geld. Het doet Wiljan zelfs pijn hoe het met Sparta nu gaat, maar zelf geld inleveren dat nooit.

Vloet en ‘Sparta-redders’ niet akkoord over afkoopsom

De groep gefortuneerde Spartanen, die de club willen overnemen en de huidige directeur Wiljan Vloet kunnen het niet eens worden over de afkoopsom die de Brabander meekrijgt als hij meewerkt aan het verbreken van zijn contract.

Volgens zaakwaarnemer Kees Ploegsma ligt er een groot gat tussen wat Vloet wil ontvangen en wat er door de geldschieters wordt geboden. Ploegsma laat aan RTV Rijnmond in een summiere reactie weten dat hij graag ziet dat het contract van Vloet wordt gerespecteerd, en dat hij geen idee heeft wanneer er overeenstemming bereikt gaat worden.

De verbintenis tussen Wiljan Vloet en Sparta loopt nog door tot juni 2016 en bevat een afkoopsom. De partijen zijn met elkaar in onderhandeling gegaan over de afwikkeling van het contract. De groep sponsors hoopt dat de algemeen directeur in het belang van Sparta bereid is water bij de wijn te doen.

Zoals bekend is voor een grote groep Sparta-supporters en sponsors de maat vol. Zij zijn de slechte resultaten zowel binnen als buiten de lijnen meer dan zat. Daarom is Vloet onlangs zijn functie als technisch directeur ontnomen, maar dat is volgens de boze en ongeruste Spartanen niet voldoende. Zij willen dat hij vertrekt. En dat geldt ook voor Willem Bröcker, de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij wordt mede-verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallers op het Kasteel.

In het contract van Vloet staat volgens bronnen binnen de club dat hij, bij het verbreken van zijn arbeidsovereenkomst door de club, recht heeft op uitbetaling van het lopende seizoen plus nog een jaar. Het zou hierbij gaan om een bedrag van enkele tonnen

Bron: www.rijnmond.nl