«

»

mrt 09

Vertrek Vloet aanstaande

dscf7366Het zal niet lang meer duren dat het vertrek van Wiljan Vloet definitief is. De RvC heeft in hoofdlijnen een akkoord bereikt voor de afkoopsom van Vloet. Of ook Willem Bröcker binnenkort vertrekt is nog niet bekend.

 

 

Sparta bereikt met Vloet akkoord op hoofdlijnen

Het vertrek van Wiljan Vloet bij Sparta komt met het uur dichterbij. Namens de Raad van Commissarissen van de Kasteelclub laat voorzitter Willem Bröcker weten dat er een akkoord op hoofdlijnen is met de algemeen directeur over zijn afkoopsom.

Zoals bekend wil een groep gefortuneerde Spartanen en de supporters af van Vloet. Zij zijn de ondermaatse prestaties van Sparta zowel binnen als buiten het veld meer dan zat. Hoewel Bröcker altijd achter Vloet is blijven staan, voert hij nu toch onderhandelingen met diens zaakwaarnemer Kees Ploegsma over een afkoopsom.

De onderhandelingen tussen Sparta en Vloet zijn volgens Bröcker zo goed als afgerond: ‘We hebben een akkoord op hoofdlijnen en praten nu alleen nog over enkele details. De gesprekken verlopen in een goede sfeer. Zolang de handtekeningen nog niet zijn gezet doen wij over het vertrek van Vloet echter nog geen officiële mededelingen.’

Bröcker wil niet bekend maken welk bedrag Vloet meekrijgt bij zijn afscheid. In het contract van Vloet stond dat hij het lopende seizoen plus nog een jaar uitbetaald zou krijgen. Een jaar geleden is het contract aangepast. De Brabander heeft nu recht op volledige uitbetaling van zijn vijfjarige verbintenis, die afloopt in de zomer van 2016.

Vloet bij Sparta

Halverwege 2011 kwam Vloet voor de tweede keer in dienst bij Sparta als algemeen- en technisch directeur, na een eerdere periode als trainer op het Kasteel. Met Vloet aan het roer lukte het de Rotterdamse club niet om promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen, al was de club er vorig seizoen wel dichtbij in de nacompetitie.

Door de tegenvallende prestaties en het aankoopbeleid van Vloet, slechts een enkele speler slaagde in Rotterdam-West, werd het onrustiger bij Sparta. Dat kostte de trainers Michel Vonk en Adrie Bogers hun baan, maar Vloet zelf bleef op zijn post. Ook met Gert Kruys op de bank is vooralsnog van een opwaartse lijn geen sprake. Sparta is zelfs afgegleden naar de middenmoot van de Jupiler League.

Na Sparta – Jong Ajax (2-4), twee weken geleden, barstte de bom definitief. Vloet gaf zelf ook te kennen dat het niet langer zo door kon gaan. Enkele dagen later maakte Sparta bekend dat Leo Beenhakker de Brabander (tijdelijk) zou opvolgen als technisch directeur. Vloet bleef nog wel aan als algemeen directeur, maar iedereen wist dat zijn dagen op het Kasteel wel geteld waren.

Bron: www.rijnmond.nl

Join the Forum discussion on this post