«

»

mrt 14

RvC stelt functie ter beschikking

IMAG0011Willem Bröcker, voorzitter en Ard Jan Kooren lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Sparta Rotterdam hebben eerder dit jaar intern aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe bestuurstermijn na dit seizoen. Dit is aanleiding geweest voor de overige leden Wim van de Vrie, Leo Beenhakker en Lodewijk Varossieau om hun functie beschikbaar te stellen. Hiermee geeft de hele RvC Sparta de vrije hand bij het formeren van een nieuwe RvC met een nieuwe voorzitter.

De huidige RvC blijft in functie tot een nieuwe RvC is geformeerd. Zoals bekend heeft Leo Beenhakker vanuit deze RvC op interim basis de verantwoordelijkheid voor de technische zaken rond het eerste elftal op zich genomen, hij zal deze, juist nu belangrijke rol, continueren.

Willem Bröcker: “Ik heb de club, na de degradatie in 2010, bijna vier seizoenen in uitstekende samenwerking met de andere leden mogen dienen. Dit was een buitengewoon intensieve en ook lastige periode voor Sparta waarin we onze voetbalambities niet hebben kunnen realiseren. Sparta is als club goed georganiseerd, met een top jeugdopleiding, een eigen stadion en een succesvolle maatschappelijke missie bij De Betrokken Spartaan. Gedurende deze periode in de Jupiler League heeft elk jaar de financiële continuïteit van Sparta centraal gestaan. Rob Westerhof, voorzitter van de Stichting Sparta 1888, voert intern overleg over de invulling van de nieuwe RvC.”