«

»

apr 20

Kijktip: Bij wat ook moog’ gebeuren

RV&AV-Sparta-RotterdamVanmiddag om 17:00u zendt RTV Rijnmond de documentaire “Bij wat ook moog’ gebeuren” uit. In de documentaire volgt regisseur Dirk Beers drie talentvolle voetballers van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. De vijftig minuten durende film is hun verhaal over de durf om te dromen, de schaduwkanten van talent en het voorportaal van het profvoetbal.

Veel jongens dromen ervan om profvoetballer te worden en voor de meesten blijft het bij die droom. Alleen degenen die gezegend zijn met voldoende talent om het tot de jeugdopleiding van een profclub te schoppen, mogen leven in de hoop dat hun droom ooit waarheid wordt. De opleiding van Sparta heeft wat dat betreft een naam hoog te houden.

Het eerste team van Sparta speelt in de eerste divisie en maakt het belabberdste seizoen ooit mee. De jeugd doet het vele malen beter, Sparta A1 speelt in de eredivisie voor de jeugd op het hoogste niveau van Nederland.

Een half seizoen lang, van januari tot en met juni 2013, volgde regisseur Dirk Beers drie jeugdspelers uit de A1 van Sparta Rotterdam: Anwar El-Ghazi, Bryan Janssen en Marciano Simonis.
Het resultaat is de indringende documentaire Bij Wat Ook Moog’ Gebeuren. De film werpt een licht op wat er schuil gaat achter talent. De hoofdrolspelers vertellen over hun liefde voor het spel, de druk van een leven onder hoogspanning en de lonkende roem.

Bron: www.rijnmond.nl