«

»

mei 23

Benefietwedstrijd voor Wout Holverda

Wout_holverdaOp 20 augustus organiseert het Leidsch Dagblad een benefietwedstrijd voor Spartaan Wout Holverda. Bij Rijnburgse Boys zal een wedstrijd gespeeld worden tussen de Sparta Legends en Lucky Ajax. De opbrengst van deze wedstrijd gaat naar Alzheimer Nederland.

Wout Holverda (56) speelde twaalf jaar betaald voetbal, waarvan zes bij Sparta in Rotterdam, de club die hij in zijn hart sloot. Andere clubs in zijn carrière waren Fortuna Sittard en HFC Haarlem. Hij kwam tot ruim 300 wedstrijden als prof. Met Sparta en Fortuna haalde hij Europees voetbal. Eén keer werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal.

In zijn jeugd speelde Wout, die in Leiden-Noord opgroeide, voor Roodenburg. Bij Sparta had hij ploeggenoten als Louis van Gaal, David Loggie en Ronald Lengkeek. Zijn bescheiden lengte voor een spits compenseerde hij met een sterke kop- en sprongkracht. Tot vorig jaar speelde hij nog vele wedstrijden in een seizoen met teams van oud-Spartanen. Soms voetbal hij nog met de veteranen van het Leidse Docos mee.

Lees het hele bericht op www.leidschdagblad.nl