«

»

jul 19

Opdat wij nooit vergeten: Andro Knel

Andro KNel

www.androknel.nl


Supporters van Sparta Rotterdam en NAC Breda zullen vanmiddag elkaar weer treffen om de Andro Knel Bokaal. De traditionele wedstrijd ter nagedachtenis van de overleden voetballer Andro Knel bij de SLM ramp, is na een jaar weer in eren hersteld.

Het is dit jaar exact 25 jaar geleden dat het toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij op 7 juni neerstortte tijdens de poging om te landen in dikke mist bij Zanderij. In het vliegtuig zaten Surinaamse voetballers uit Nederland die deel zouden nemen aan een toernooi. Andro Knel speelde opdat moment een half jaar bij NAC die hem had overgenomen van Sparta Rotterdam. Bij Sparta was Knel zeer populier onder de supporters, en bij NAC was hij in dat half jaar ook heel populier geworden.

Door de ramp die gisteren plaatst vond met het Maleisische vliegtuig, komt de ramp van 25 jaar geleden voor veel familie, vrienden en kennissen van de overledenen van de SLM, weer heel dichtbij. Uiteraard is er niet alleen een minuut stilte voor Andro Knel en alle andere Surinaamse voetballers, ook staan we stil bij de ramp van gisteren.
De wedstrijd om de Andro Knel Bokaal begint om 13:30u op het complex van Rood-Wit in Sint Willebrord.

Na de supporters wedstrijd is het de beurt aan de profs van Sparta Rotterdam en NAC Breda. Deze wedstrijd begint ook met een minuut stilte. Aanvang van deze wedstrijd is 17:00u