«

»

aug 16

Sparta Rotterdam wint in Groesbeek

DSCF9815Sparta heeft ook de 2e wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Achilles’29 won Sparta met 1-3 door doelpunten van Daniel Breedijk en Thomas Verhaar (2x). Voor Achilles’29 scoorde Thijs Hendriks met een mooi afstandsschot.

De overwinning was verdiend ondanks dat Achilles’29 sterk aan de wedstrijd begon. Breedijk haalde zelfs een bal van de lijn. Na 10 minuten nam Sparta het heft in handen. Gladon kopte uit een corner net over, maar even later was het toch raak. Weer uit een corner kwam het gevaar, Teijsse kopte de bal door waarna Breedijk met enig geluk de 0-1 maakte. Sparta vergat de score op te voeren. Daardoor bleef Achilles’29 in de wedstrijd en kreeg het kleine kansjes.

Na rust was Sparta ook de betere ploeg, maar toch werd het 1-1 door een fraai afstandsschot van aanvoerder Thijs Hendriks. Al snel zorgde Thomas Verhaar voor een nieuwe voorsprong. Ook bij dit doelpunt was enig geluk nodig. Het schot van Verhaar werd van richting veranderd, waardoor de keeper van kansloos was. Achilles’29 ging voor alles of niets. Keeper Roy Kortsmit moest een paar keer redding brengen. Kenny Teijsse was dicht bij de bevrijdende 1-3, maar zijn kopbal ging tegen de paal. In blessuretijd maakte Verhaar met zijn 2e treffer een einde aan de spanning door de voorzet van invaller Hiwat binnen te schieten.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit, Van Buuren, Breedijk, Van Boxel, Teijsse, Nys, Dogan (77. Nieuwendaal), Loen, Verhaar, Gladon, Mahi (68. Hiwat).

Foto verslag