«

»

aug 20

Sparta Legends tegen Lucky Ajax

Wout_holverdaVanavond spelen de Sparta legends tegen Lucky Ajax ter gelegenheid van Alzheimer Nederland. Het Leidsch Dagblad heeft deze wedstrijd georganiseerd voor Leidenaar en oer Spartaan Wout Holverda.

Vorig seizoen stond er een mooi maar schokkend verhaal over Wout in de VI. Er was alzheimer ontdekt bij de 56 jarige oude spits. Op bezoek bij zijn broer in Spanje was Wout ineens de weg naar het appartement kwijt. De weg die hij normaal blinde links liep. Terug in Nederland werd er in het ziekenhuis vastgesteld dat hij alzheimer heeft. Niet van ouderdom, maar van het vele koppen in zijn voetballoopbaan. Holverda scoorde 56x in 136 wedstrijden, vaak met zijn hoofd en dat komt hem nu duur te staan.

Sinds vorig seizoen halen diverse Sparta supporters Wout op voor een thuis of een uit wedstrijd van Sparta en brengen hem weer netjes thuis. Wout straalt en krijgt de volle aandacht die hij verdient. Zo maakte Sander de Kramer een mooie aflevering in zijn programma KRO De wandeling. En nu organiseert het Leidsch Dagblad samen met voetbalclub Rijnsburgse Boys een benefiet wedstrijd voor Wout en gaat de opbrengst naar Alzheimer Nederland.

De wedstrijd begint om 19:00u op sportpark Middelmors (Noordwijkerweg 53a in Rijnsburg).
Naast Wout zullen onder andere ook David Loggie, Nico Jaink, Glenn Helder en Ricky van der Bergh meedoen. Bij Ajax o.a. Edwin van der Sar, Brain Roy, Aron Winter en Sjaak Swart in het veld.

Tribunekaarten kosten €10, – staanplaats €7,50 en voor kind/65+ €5, -.
Tegen een meerprijs van € 5 kunnen toeschouwers hun entreekaart om laten zetten in een lot waarmee een gesigneerde wedstrijdbal of een shirt van Klaas Jan Huntelaar te winnen zijn.