«

»

aug 28

Einde in zicht voor Hoogvliet on tour

hotlogokleinSinds 1999 is Hoogvliet On Tour al actief op internet. Eigenlijk al een paar jaar eerder onder de naam Sparta Hoogvliet. Het doel van de site was om foto verslagen te maken van de wedstrijden van Sparta Rotterdam en aangezien de meeste verslagen over uitwedstrijden gingen en af en toe ook de grens over, werd besloten om de naam te veranderen in Hoogvliet On Tour, waarna er ook een spandoek bij kwam, welke na een tijdje vervangen werd voor een nieuwe.

In die afgelopen 15 jaar is er rond Sparta heel veel gebeurd. Degradatie, promotie, mooie overwinningen in de beker en competitie. Elke uitwedstrijd werd bezocht en op de foto vastgelegd. En zoals eerder gezegd werd ook een wedstrijdje in het buitenland (Duitsland) vaak bezocht.

Hoogvliet On Tour werd een bekende naam zowel binnen als buiten Sparta Rotterdam en werd zelfs even genoemd in nieuws berichten op Voetbal Elf en Voetbal Primeur

Het 12,5 jaar jubileum van Hoogvliet On Tour werd gevierd met een nieuw spandoek van ruim 8 meter lang en een kleine tifo actie.

Het 12,5 jaar werd gevierd met een nieuw spandoek van ruim 8 meter lang en een kleine tifo actie.

Er zit veel werk in het maken, bijhouden en nieuwe ideeën bedenken van een website. En wat sommige misschien al wisten, maar het merendeel misschien niet, Hoogvliet On Tour is geen groep, Hoogvliet On Tour is 1 persoon en wordt beheerd door 1 persoon, met af en toe wat hulp van andere (foto’s en Twitter).

Klein begonnen en klein gebleven. Ik heb wel eens een paar keer een oproep gedaan om te helpen met het beheren van de website, maar kreeg daar helaas bijna geen reacties op. Een enkeling wilde wel een vergoeding voor de uitwedstrijden. De website maak ik vrijwillig, het is een hobby en geen baan en wordt dus ook niet gesponsord, iets waar bewust voor gekozen is.

In die 15 jaar is er voor mij ook veel veranderd en is de vrijetijd ook erg belangrijk geworden. Dat is namelijk, naast dat de bezoekers aantallen erg achteruit gaan, een grote reden om te stoppen met de website Hoogvliet On Tour.
Er zit veel tijd in deze hobby. Naast wedstrijden bezoeken, de foto’s uploaden naar de computer, bewerken en daarna op de website zetten. Plus al het nieuws rondom Sparta op de website plaatsen. En alles moet in de avonduren gebeuren.

Op Twitter en Facebook had ik al een berichtje geplaatst dat ik er waarschijnlijk mee ga stoppen. De reacties die ik daarop kreeg waren duidelijk. Hoogvliet On Tour mag niet verdwijnen op het internet. Toch moet ik een keuze gaan maken. Het contract voor de webruimte loopt tot eind dit seizoen, dus zal ik in ieder geval dit seizoen nog doorgaan. Gezien de reacties nu, is de kans dat ik stop 80%. Ik zal er heel goed over na gaan denken. Onder tussen blijf ik de website up to date houden. En wie weet blijft de langstlopende Sparta fan site wel online.

Rood wit gaat nooit verloren
Patrick

 

PS: Mocht er iemand zich geroepen voelen om te helpen en/of ideeën hebben, stuur dan even een mailtje naar redactie@hoogvlietontour.nl. Wellicht dat dat helpt om in de “lucht” te blijven met de site.

0607twe26

 • AlmereCityOnline

  Ik ben geen Sparta Supporter, kom zelfs niet uit Rotterdam. Maar heb zelf ook een website over een andere Jupiler League club. Doe ook alles alleen en dat dan niemand wil helpen is erg vervelend. Ik begrijp wat je bedoeld.

  Ik zeg ga lekker door, ik bezoek en lees graag deze website (bekijk hem meerdere malen perweek) ookal ben ik niet voor Sparta.

  Gr uit Almere

 • Mellie

  Jammer dat je er mee stop,maar ik begrijp de keuze. Een website bij houden kost veel tijd en energie,vooral als het om wekelijkse activiteiten gaat.
  Toch knap om dit 15 jaar lang in je eentje vol te houden.Mocht ik op een leuk ideetje komen laat ik het zeker even weten.

 • Frietenbakker47

  Jammer dat het stopt

 • SRSlide

  Wel goed dat je Disqus hebt Patrick. Het wisselt dan makkelijk tussen ITWM, RIjnmond en deze site. Misschien dat er nog iemand je komt helpen. Jouw site zit niet in mijn systeem om dagelijks te bezoeken, maar wel top dat je er zoveel tijd in hebt gestoken. Begrijpelijk dat dat na 15 jaar teveel wordt.