«

»

sep 26

Flashback Friday: Voskamp – Almere City 8-0

Sparta logo Almere City FC logo

De competitie is in 2010 nog maar 1 ronde oud als Sparta Johan Voskamp overneemt van Helmond Sport. De spits scoorde het seizoen ervoor 22 doelpunten in 33 wedstrijden. Eén dag voor de thuis wedstrijd tegen Almere City FC tekent Voskamp een contract voor 3 jaar en mag de volgende dag al spelen. Voskamp start in de basis en laat na 5 minuten al van zich horen, 1-0. Tien minuten later wordt Voskamp vastgehouden in het strafschopgebied waarvoor de scheidsrechter naar stip wijst en rood geeft aan Dekkers. Ruud Knol benut de strafschop en binnen 4 minuten daarna maakt Voskamp 3 en 4-0. Het wordt de avond van Johan Voskamp, nog voor rust zorgt hij dat het 6-0 staat.

Na de rust gaat Sparta met in de hoofdtrol de Westlandse spits vrolijk verder. Voskamp scoort er nog 3 bij en word na de 12-0 gewisseld. Met een staande ovatie en 8 doelpunten achter zijn naam verlaat Voskamp het veld. De wedstrijd gaat de geschiedenisboeken in. De uiteindelijke 12-1 overwinning is een evenaring van Ajax – Vitesse in 1972 (12-1) en Heracles – EBOH in 1960 (11-0).

Voskamp start zaterdag weer in de basis samen met Gladon, maar of hij zijn record gaat verbeteren dat geloven we niet. Voskamp maakte pas 3 doelpunten. In de beker was Voskamp dinsdag tegen Rijnsburgse Boys ook trefzeker met 1 doelpunt.
Vermoedelijke opstelling Sparta:
Kortsmit, Van Buuren, Breedijk, Bjelica, Teijsse, Nieuwendaal, Dogan, Hiwat, Gladon, Voskamp, Mahmudov.

Almere City komt met een goed gevoel naar het Kasteel. Dinsdag schakelde de ploeg van Fred Grim ADO Den Haag uit na penalty’s.
Kaarten voor deze wedstrijd zijn tot zaterdag 19:45u te koop bij de fanshop en via internet tot zaterdag 17:00u. Geen clubcard verplicht.