«

»

okt 03

Flashback Friday: Wout mee naar Telstar

Telstar logo Sparta logo

Vorig jaar rond deze tijd stond er in Voetbal International een schrijnend verhaal over Wout Holverda. De oud Spartaan had die zomer te horen gekregen dat hij Alzheimer had.
Holverda speelde 136 wedstrijden voor Sparta Rotterdam en maakte 56 doelpunten. Hij was een kopsterke spits en daar betaald hij nu de prijs voor zegt hij zelf. Door het vele koppen is zijn schedel wat ingezakt waardoor hij nu al op 56 jarige leeftijd aan Alzheimer leid.

Het bericht in de VI komt hard aan en vanuit de supporters vereniging komt er een oproep om Wout elke week op te halen voor een wedstrijd. Door de ziekte mag Wout geen auto meer rijden en niet meer naar zijn Sparta kunnen.
Vele supporters melden zich aan om Wout op te halen en thuis te brengen. Op zondag 29 september 2013 gaat Wout mee naar Telstar, de eerste wedstrijd na zijn verhaal in de VI. RTV Rijnmond volgt hem die dag. Wout geniet en is trots op de supporters. Sparta maakt de middag compleet door in Velsen met 3-0 te winnen. Voor rust waren Johan Voskamp en Soufian El Hassnaoui trefzeker. Roald van Hout zorgde een kwartier voortijd dat de 3 punten definitief mee terug gingen naar Rotterdam.

Vermoedelijke opstelling Sparta Rotterdam:
Kortsmit, Van Buuren, Breedijk, Bjelica, Theijsse, De Nooijer, Niewendaal, Mahmudov, Voskamp, Gladon, Hiwat.

Scheidsrechter is de heer Martens en wordt geassisteerd door de heren Kleinjan en Olde Olthof. Schaper neemt plaats langs de lijn als 4e official.

Kaarten eigenvervoer zijn tot 17:00u (03/10) te koop bij de fanshop of online.
Navigeer naar Tolsduinerlaan om te parkeren. Tussen 19:00-19:45u omwisselen bij het gastenvak.