«

»

okt 04

3 doelpunten niet genoeg voor overwinning

Normaal zouden drie doelpunten in een uitwedstrijd genoeg moeten zijn voor een overwinning. Behalve met een zeer zwakke verdediging. Telstar profiteerde optimaal van de zwakheden in de Spartaanse verdediging en won met 4-3. Gladon (eindelijk) en Voskamp (2x) scoorde voor Sparta.

 

Sparta begon goed aan de wedstrijd, na 1 minuut was het al raak. Paul Gladon vond eindelijk het net. Vorig seizoen nog goed voor 17 doelpunten bij Dordrecht, maar stond na 8 wedstrijden nog op nul goals. Kenny Teijsse had de kans op de 0-2, maar in plaats van te scoren laat hij zich paar minuten later verassen in de lucht en staat het na 6 minuten alweer 1-1. Sparta was beter dan Telstar, Mahmadov kreeg 2 mogelijkheden om te scoren maar faalde alleen voor de keeper. Voskamp zette na een half uur Sparta weer op voorsprong op aangeven van Verhaar. Maar net als na de 0-1 is het weer snel gelijk.

Sparta begon slap aan de 2e helft, gestuntel in de verdediging werd 4 minuten na rust afgestraft. Na een uur maakte Voskamp de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Verhaar kopte Voskamp raak. Sparta ging op jacht naar de overwinning, maar het is weer de verdediging die zwak optrad. Breedijk laat zijn man uit zijn rug lopen waarna Kortsmit voor de 4e keer geklopt is.

Opstelling Sparta:
Kortsmit, van Buuren, Breedijk, Bjelica, Teijsse, Nieuwendaal (74’ Dogan), de Nooijer (83’ Loen), Mahmadov (55’ Hiwat), Gladon, Voskamp, Verhaar

2’ 0-1 Gladon
6’ 1-1 Kulhan
29’ 1-2 Voskamp
36’ 2-2 Kindermans
49’ 3-2 Almubaraki
60’ 3-3 Voskamp
71’ 4-3 Almubaraki

Ondanks het verlies blijft Sparta vijfde, maar het gat met nummer 4 FC Eindhoven is 5 punten. Volgende week is er weer geen competitie ronde. Zondag 19 oktober speelt Sparta weer. Op ’t Kasteel is VVV Venlo de tegenstander.

Foto verslag