«

»

okt 17

Flashback Friday: Het scheermes van Lagos

Sparta logo VVV logo

Op 28 oktober 2009 wordt er maar over 1 ding gepraat. De elleboogstoot van Ayodele Adeleye. Sparta speelde de dag daarvoor thuis tegen VVV voor de KNVB beker. Bij een corner van VVV springen Dele en Calabro de lucht in. Het scheermes van Lagos deed dat iets te wild en deel, bewust of onbewust een stevige elleboog uit aan de spits van de Limburgers. Scheidsrechter Haverkort had niks gezien en Dele ontsnapte aan een rode kaart. Calabro zat helemaal onder het bloed en bleek zijn neus te hebben gebroken. Heel Nederland viel over Dele heen en de KNVB schorst hem voor 5 wedstrijden.

Calabro had eerder VVV op voorsprong gezet. Kevin Strootman maakte gelijk.
Na 90 minuten en een half uur extra stond het nog steeds 1-1. Het kwam op strafschoppen aan. VVV begon. De eerste raak net als Poepon. De 2e ook raak, en ook Bodul schiet raak. De 3e gaat erin, en Spartaan Strootman mist ook niet. Ook de 4e penalty gaat voor beide raak (John). De 5e strafschop van VVV gaat op de paal, en Sparta staat nog 1 strafschop verwijderd van de volgende ronde. En wie mag deze nemen? Het scheermes van Lagos, de man die van heel Nederland al het veld had moeten verlaten. Dele blijft rustig en stuurt de keeper de verkeerde kant op en is de held van ’t Kasteel.