«

»

dec 15

Pastoor per 1 januari nieuwe trainer

IMAG0011Alex Pastoor is per 1 januari 2015 de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. De Amsterdammer tekende een contract voor 1,5 jaar. Pastoor is de opvolger van de ontslagen Gert Kruys eind november. Aan het begin van dit seizoen was Pastoor de assistent van Marco van Basten bij AZ. Door gezondheid problemen van Marco nam Alex het kort over en zou bij terug keer hoofdtrainer worden van AZ. Kort na de bekendmaking werd Pastoor al ontslagen.

ALEX PASTOOR NIEUWE HOOFDTRAINER VAN SPARTA ROTTERDAM
Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Alex Pastoor voor de functie van hoofdtrainer. De 48-jarige trainer tekent bij de Kasteelclub een contract tot medio 2016.
De voormalig profvoetballer van onder andere FC Volendam en sc Heerenveen begon zijn trainerscarrière in het betaalde voetbal bij stadgenoot Excelsior. In 2011 vertrok Alex Pastoor naar N.E.C. waar hij ruim twee jaar werkzaam was. Na een korte periode bij Slavia Praag werd Pastoor assistent-trainer bij AZ. Die samenwerking werd beëindigd na het terugtreden van hoofdtrainer Marco van Basten.

Bestuurslid technische zaken Leo Beenhakker over de komst van de nieuwe hoofdtrainer: “Alex zal per 1 januari starten bij Sparta Rotterdam. Dat betekent dat de wedstrijd van komend weekeinde, zoals afgesproken, gecoacht zal worden door Peter van den Berg en John de Wolf. Daarna begint de winterstop. Dat is het moment om met iedereen, zoals overigens ook was voorzien, om de tafel te gaan zitten en samen te bespreken wat de koers wordt na de feestdagen.”

Alex Pastoor kijkt vol vertrouwen uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Ik vind het prettig om weer in Rotterdam aan de slag te gaan. Sparta is een mooie en traditionele club. Ik heb diverse goede gesprekken gevoerd met bestuursleden, waaronder uiteraard Leo Beenhakker en ook met Dolf Roks. Daaruit spreekt ambitie om met de club hogerop te komen,” aldus de nieuwe hoofdtrainer van de Kasteelclub.

Bron: www.sparta-rotterdam.nl