«

»

jan 11

Trainen, verliezen en winnen in Portugal

Foto @BenWessels

Foto @BenWessels

Sparta is weer terug van het trainingskamp in Portugal. In Albufeira was de voorbereiding voor de 2e seizoenshelft. Voor Alex Pastoor was het de perfecte manier om de selectie te leren kennen. Sparta speelde twee oefenwedstrijden, tegen het Belgische Lierse SK en eredivisionist GA Eagels.

Lierse SK staat laatste in de eredivisie van Belgi├ź. Sparta verloor vlak voortijd met 0-1.
Gisteren werd het trainingskamp afgesloten met de wedstrijd tegen GA Eagels.
Sparta stond met de rust al 4-0 voor en won uiteindelijk met 5-1 (Gladon, Voskamp, Breedijk, 2x Verhaar)

Pastoor heeft een goede indruk gekregen van de selectie en is zeer tevrede over de proef speler Yalany Baio. De 20-jarige middenvelder Yalany Baio uit Guinea-Bissau stond tot afgelopen zomer onder contract bij Liverpool, maar kwam niet verder dan 4 wedstrijden in Liverpool U21. Eerder liep Baio al stage bij het Italiaanse Ternana uit de Serie B en bij het tweede van Hamburg SV.
Als het aan de nieuwe trainer ligt tekent Baio snel een contract, maar volgens Rijnmond zouden er meer clubs geïnteresseerd zijn